Intelligent pneumatics from AVENTICS - Internet of Things

Az AVENTICS intelligens pneumatikája – Az előnyök

  • Az intelligens szelepelektronika megbízható üzemelést garantál minimális ráfordítással
  • A berendezés megnövelt rendelkezésre állása és biztonsága az üzemeltetési költségek jelentős csökkentését eredményezik
  • A komponensek nagyfokú összekötöttsége a rendszer szempontjából releváns adatokhoz való biztonságos, helytől független hozzáférést tesz lehetővé
  • A konzekvens elemzés és diagnózis leegyszerűsíti a megelőző karbantartást, és így növeli a berendezés rendelkezésre állását
 

Ipar 4.0

Ez a fogalom a német szövetségi kormány és ipar hightech stratégiájának keretén belüli projektet jelöl. Ennek központi célja az információtechnológia és gyártástechnológia összekötése révén az intelligens gyártás (smart factory) gondolatának megvalósítása és hatékonyságának és értékteremtésének növelése.

Az ügyesből okos lesz – az AVENTICS intelligens pneumatikája

Ipar 4.0 – ezzel a címmel most nyílik meg az automatizálási technológia új fejezete. Olyan fejezet, amelyben az AVENTICS-nek is mondanivalója van az intelligens pneumatikával kapcsolatban.
Az AVENTICS évtizedek óta intenzíven dolgozik a jövőbe mutató pneumatika központi témáin: önoptimalizálás, önkonfiguráció és öndiagnosztika jellemzi a stratégiákat, amelyek már régóta az aktuális szeleptechnológiánk részei. A középpontban egy egyszerű ötlet áll: decentrálisan működő, egymással összekapcsolt érzékelők alkotják az információs rendszert, amely az automatizált elemzés és diagnózis alapján növeli a berendezések rendelkezésre állását. Egyidejűleg megelőző karbantartások vannak beiktatva, amelynek eredménye: jelentősen csökkentett üzemeltetési költségek és saját ráfordítások.
Az ED sorozat nyomásszabályozó szelepei és az innovatív AV Advanced-Valve szelepcsalád az AES moduláris elektronikával az alapja a nagyfokú összeköttetésnek, biztosítja a hozzáférést az adatokhoz és az integrációt az internethez. A cél: olyan pneumatika, amely együtt gondolkodik, és új standardokat állít a jövő tervezése elé.

 

Hasznos linkek

További információk az ipar 4.0-hoz

Az ipari forradalom még csak most kezdődött. Ennek megfelelően fontos nyomon követni az aktuális fejlesztéseket és ismerni az árfolyamot, amelyet a politika és gazdaság a jövő sikere érdekében meghatároz. A linkgyűjteményünk olyan témákkal és trendekkel ismerteti meg Önt, amelyeket hivatalos helyeken vitatnak meg, és gondoskodik arról, hogy Ön is hozzá tudjon szólni, ha az ipar 4.0 a beszédtéma.

Ipar 4.0 platform

A téma hivatalos internetes oldala számos hasznos háttérinformációval és aktuális bloggal.

Ipar 4.0 platform
VDMA brosúra

„Ipar 4.0 – A negyedik ipari forradalom“: az ágazati szervezet brosúrája megtekinthető és letölthető.

VDMA brosúra
Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium

Tematikus lapok az Ipar 4.0 stratégiájáról és kihívásáról

Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium
VDMA

A VDMA ágazati szervezet online fóruma összegyűjtött témákkal és Next Steps (következő lépések) javaslatokkal az Ipar 4.0-hoz.

A VDMA fóruma
bitkom

Az ágazati szervezet portálja az Ipar 4.0-ről szóló publikációkkal és információkkal a határidőkkel és testületekkel kapcsolatban.

bitkom
 
 

Alkalmazási példák – Ipar 4.0

 
Intelligens interfész – IO-link megoldásokkal

Intelligens interfész – IO-link megoldásokkal

Az AVENTICS IO-link megoldásai a felhasználót az olyan követelmények megvalósításában támogatják, amelyek az Ipar 4.0-val kapcsolatosak. A gyártó berendezések szükség esetén gyorsan és egyszerűen átszerelhetők, úgy, hogy újra paraméterezik az érzékelőket és az aktorokat. A soros interfész javítja az analóg jelek átadását is, például a nyomásszabályozó szelepeknek. Szeleprendszerek – például AV03 – olcsó integrálásához is használható. Egy egyszerű kábellel csatlakoztatják, amely a szelepegység igen rugalmas elhelyezését teszi lehetővé.

A bemutatott példában a hengert egy arányos nyomásszabályozó szelep vezérli, és az érzékelő kijelzője az alkalmazásnak megfelelően van paraméterezve. A különböző nyomástartományok különböző színekkel jelennek meg, a kezelő ránézésre ellenőrizheti a berendezés állapotát. A státusz információk rendelkezésre bocsátásával az IO-linkkel rendelkező komponensek nagyon egyszerűen felépített diagnózis koncepciókat tesznek lehetővé.

 
Intelligens rendszervezérlés – AV szelepek AES elektronikával

Intelligens rendszervezérlés – AV szelepek AES elektronikával

Az Advanced Valve (AV) szeleprendszerek az AES moduláris elektronikával nagy teljesítőképességű kommunikációs interfészekkel rendelkező rendszerkonfigurációkat tesznek lehetővé. A rendszer állapotadatai lehívhatók önállóan a vezérlésből, és rendelkezésre bocsáthatók, például minden egyes szelep kapcsolási ciklus számának ellenőrzésére. Számos pozitív hatása van: egyszerűsített monitoring külső szolgáltató révén is, a rendszer jobb rendelkezésre állása a karbantartási intervallumok jobb megtervezésével, kevesebb állásidő a megelőző karbantartások vagy a komponensek újrahasználhatósága révén.

A bemutatott példában a hengert az AV03 szeleprendszer vezérli, és a henger pozíciója a hengerkapcsolóval az AES elektronikán keresztül kerül rögzítésre. Az egyes szelepek kapcsolási ciklus számának felügyelete, valamint a mozgásfolyamat időméréssel történő felügyelete az AES elektronikán belül a vezérléstől függetlenül történik. Ezek az információk leolvashatók, és például egy tableten a karbantartó szakembernek megjeleníthetők.

 
 

Termékpéldák – intelligens pneumatika

Közelítésérzékelő, ST4-2P sorozat

Egy érzékelő, egy 4 mm-es henger horony, két kapcsolási pont – ez az ST4-2P sorozat sikerképlete a precíz megoldásokhoz kis beépítési helyen. Az érzékelők egyszerűen beszerelhetők, könnyen programozhatók, és két kapcsolási pontot mérnek 50 mm-es tartományban.
 
 

Elektronikus nyomásszenzor, PE5 sorozat

Rendkívül érzékeny, megbízható, egyszerűen kezelhető az intuitív menüvezérlésnek és a zöld vagy piros kijelzőnek köszönhetően: a PE5 sorozat nyomásszenzorai IP65-re és IP67-re növelt védettséggel számos alkalmazási területen használhatók.
 
 

AV szeleprendszer AES terepi buszrendszerrel

Az AV rendszer a számos elektromos és pneumatikus csatlakoztatási lehetőséggel kiváló teljesítményt nyújt. Ez könnyen a biztonságra hangsúlyt fektető pneumatikus vezérlések követelményeihez igazítható. A hosszú élettartam hosszú használati időt garantál karbantartás vagy a biztonságra hangsúlyt fektető vezérlések nélkül.
 
 
 
 

Videók az Ipar 4.0-ról