Intelligent pneumatics from AVENTICS - Internet of Things

Az AVENTICS intelligens pneumatikája – Az előnyök

  • Az intelligens szelepelektronika megbízható üzemelést garantál minimális ráfordítással
  • A berendezés megnövelt rendelkezésre állása és biztonsága az üzemeltetési költségek jelentős csökkentését eredményezik
  • A komponensek nagyfokú összekötöttsége a rendszer szempontjából releváns adatokhoz való biztonságos, helytől független hozzáférést tesz lehetővé
  • A konzekvens elemzés és diagnózis leegyszerűsíti a megelőző karbantartást, és így növeli a berendezés rendelkezésre állását

Ipar 4.0

Ez a fogalom a német szövetségi kormány és ipar hightech stratégiájának keretén belüli projektet jelöl. Ennek központi célja az információtechnológia és gyártástechnológia összekötése révén az intelligens gyártás (smart factory) gondolatának megvalósítása és hatékonyságának és értékteremtésének növelése.

 

Az ügyesből okos lesz – az AVENTICS intelligens pneumatikája

Ipar 4.0 – ezzel a címmel most nyílik meg az automatizálási technológia új fejezete. Olyan fejezet, amelyben az AVENTICS-nek is mondanivalója van az intelligens pneumatikával kapcsolatban.
Az AVENTICS évtizedek óta intenzíven dolgozik a jövőbe mutató pneumatika központi témáin: önoptimalizálás, önkonfiguráció és öndiagnosztika jellemzi a stratégiákat, amelyek már régóta az aktuális szeleptechnológiánk részei. A középpontban egy egyszerű ötlet áll: decentrálisan működő, egymással összekapcsolt érzékelők alkotják az információs rendszert, amely az automatizált elemzés és diagnózis alapján növeli a berendezések rendelkezésre állását. Egyidejűleg megelőző karbantartások vannak beiktatva, amelynek eredménye: jelentősen csökkentett üzemeltetési költségek és saját ráfordítások.
Az ED sorozat nyomásszabályozó szelepei és az innovatív AV Advanced-Valve szelepcsalád az AES moduláris elektronikával az alapja a nagyfokú összeköttetésnek, biztosítja a hozzáférést az adatokhoz és az integrációt az internethez. A cél: olyan pneumatika, amely együtt gondolkodik, és új standardokat állít a jövő tervezése elé.

 

Alkalmazási példák – Ipar 4.0

 
 

Hasznos linkek

További információk az ipar 4.0-hoz

Az ipari forradalom még csak most kezdődött. Ennek megfelelően fontos nyomon követni az aktuális fejlesztéseket és ismerni az árfolyamot, amelyet a politika és gazdaság a jövő sikere érdekében meghatároz. A linkgyűjteményünk olyan témákkal és trendekkel ismerteti meg Önt, amelyeket hivatalos helyeken vitatnak meg, és gondoskodik arról, hogy Ön is hozzá tudjon szólni, ha az ipar 4.0 a beszédtéma.

Ipar 4.0 platform

A téma hivatalos internetes oldala számos hasznos háttérinformációval és aktuális bloggal.

Ipar 4.0 platform
VDMA brosúra

„Ipar 4.0 – A negyedik ipari forradalom“: az ágazati szervezet brosúrája megtekinthető és letölthető.

VDMA brosúra
Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium

Tematikus lapok az Ipar 4.0 stratégiájáról és kihívásáról

Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium
VDMA

A VDMA ágazati szervezet online fóruma összegyűjtött témákkal és Next Steps (következő lépések) javaslatokkal az Ipar 4.0-hoz.

A VDMA fóruma
bitkom

Az ágazati szervezet portálja az Ipar 4.0-ről szóló publikációkkal és információkkal a határidőkkel és testületekkel kapcsolatban.

bitkom
VDMA

A VDMA ágazati szervezet online fóruma összegyűjtött témákkal és Next Steps (következő lépések) javaslatokkal az Ipar 4.0-hoz.

A VDMA fóruma
 
 

Termékpéldák – intelligens pneumatika

Közelítésérzékelő, ST4-2P sorozat

Egy érzékelő, egy 4 mm-es henger horony, két kapcsolási pont – ez az ST4-2P sorozat sikerképlete a precíz megoldásokhoz kis beépítési helyen. Az érzékelők egyszerűen beszerelhetők, könnyen programozhatók, és két kapcsolási pontot mérnek 50 mm-es tartományban.
 
 

Elektronikus nyomásszenzor, PE5 sorozat

Rendkívül érzékeny, megbízható, egyszerűen kezelhető az intuitív menüvezérlésnek és a zöld vagy piros kijelzőnek köszönhetően: a PE5 sorozat nyomásszenzorai IP65-re és IP67-re növelt védettséggel számos alkalmazási területen használhatók.
 
 

AV szeleprendszer AES terepi buszrendszerrel

Az AV rendszer a számos elektromos és pneumatikus csatlakoztatási lehetőséggel kiváló teljesítményt nyújt. Ez könnyen a biztonságra hangsúlyt fektető pneumatikus vezérlések követelményeihez igazítható. A hosszú élettartam hosszú használati időt garantál karbantartás vagy a biztonságra hangsúlyt fektető vezérlések nélkül.
 
 
 

Videók az Ipar 4.0-ról